Uncategorized

Ráncsimító csodafegyver – érdekel?

A ráncsimító csodafegyver

A bőröregedés elleni harcban csak akkor érünk el tartós és látható eredményt, ha a bőr saját fiatalodási képességét keltjük életre, és a bőrt újra aktív működésre bírjuk!

Ehhez egy kulcsfontosságú lépés a peeling, vagyis kíméletes hámlasztás. Ha a bőr hámrétegét stimuláljuk azáltal, hogy az elszarusodott, száraz bőrlemezkéket rendszeresen eltávolítjuk, akkor a bőr több sejtet kezd termelni. Így van lehetőség felélénkíteni a leállt sejtmegújulást.

Az nem kérdés, hogy a bőr felszínéről a száraz, elhalt hámsejtek eltávolítására szükség van. De mivel tegyük ezt?

Peeling és peeling között is óriási különbség van. 

Ha szeretnénk kiaknázni a peeling fiatalító hatását, akkor olyan készítményt kell választanunk, ami nem csak az új sejtek képződését fokozza a bőröd felszínén, hanem a legalsó rétegig is eljut a fiatalító hatása.

Egy jó peeling így járul hozzá a bőröd fiatalságának visszaszerzéséhez:

 • fokozza bőröd alsóbb, irharétegében a nedvességtároló rostok újraképződését, stimulálja a fibroblaszt sejteket – ettől az „élettelen”, károsodott, kiszáradt rostok újra képesek lesznek felvenni és tárolni a nedvességet

 • megvédi a kollagén- és rugalmas rostokat a szabadgyököktől – ezáltal tovább fokozódik a bőröd nedvességtároló képessége

 • segít helyreállítani a zsír- és kötőszövetsejtek megviselt sejtköpenyét – az összegubancolódott rostok feloldódnak, és újra egy szép, erős bőrstruktúra jön létre, a bőr rugalmassabbá válik

 • tisztítja a kollagénrostokat – így az összetapadt rostok újra képesek egymáson elmozdulni, a bőröd visszanyeri rugalmasságát és flexibilitását

 • fokozza a további ápoló termékek hatását

 • csökken a ráncképződés, a bőr feszesebbé, élettelibbé válik

 • javul a bőröd vérkeringése, a színe egységesebb és üdébb lesz

A peelingek királynője: a gyümölcssavak

Erre az összetett hatásra csak a gyümölcssavak, illetve az AHA-BHA-PHA savak biztonságos keverékei képesek. A jól megválasztott készítményeknél már közvetlenül az első alkalmazás után feljegyezhetjük az első eredményeket: a bőr simább, puhább, sugárzóbb.

 

Hosszú távon pedig az alábbi fiatalító hatásokat köszönhetjük nekik:

 • kiegyensúlyozó hatása révén a zsíros bőr faggyútermelése normalizálódik, a problémás bőr tiszta lesz

 • a durva bőr finommá, a száraz bőr puhává és rugalmassá válik

 • a fénytelen arcszín újra ragyogni fog

 • a ráncok és a vonalak kisimulnak

 • a pigmentfoltok halványodnak

 • a petyhüdt területek feszesebbé válnak

 • az elvékonyodott bőr újra megerősödik, ellenállóbbá válik

Nem mindegy azonban, hogy milyen gyümölcssavat használsz! Az alábbi tényezőkre mindenképp figyelj.

Tisztaság: csak tiszta gyümölcssavakat használj! Ezek többnyire folyadékok formájában léteznek. A termékben lévő sok egyéb összetevő ronthatja a gyümölcssavak hatását.

Intenzitás: ha a bőr fiatalítása a cél, akkor egy 7-11%-os gyümölcssav koktélra lesz szükséged. Azért koktélra, mert ebben az egyik savfajta nagyobb molekulái a felső rétegekben lesznek aktívak, míg a különösen kis molekulák mélyre tudnak behatolni, és ezért az alsó bőrrétegekben eredményesen dolgoznak.

Savérték: érdemes a megfelelő savértéket betartani. Ezt pH-ban mérjük. Optimális, ha egy 10%- os gyümölcssav 3,5 pH-értékkel rendelkezik.

Alkalmazás: minimum 15 percig hatnia kell a gyümölcssavnak, hogy az elhalt hámsejtek közötti kötést fel tudja oldani. Az anyagcsere fokozása egy enyhe bizsergésben nyilvánulhat meg.